Mellomstasjonen N-2634 Fåvang Norway

AKTIVITETER
ALPINE

Kvitfjell stod ferdig til Vinter-OL i 1994. Siden den tid har Kvitfjell utviklet seg til å b li et av de beste og hyggeligste skistedene i Norge. I dag er Kvitfjell en komplett vintersportsdestinasjon med en variasjon i bakkene du ikke finner maken til. Fra fine grønne familievennlig bakker til en av de mest utfordrende sorte løyper som finnes i Europa. I tillegg til flotte alpinbakker for enhver smak har Kvitfjell også et fantastisk langrennsløypenett som strekker seg over 600 km. Du kjenner nok Kvitfjell fra OL og World Cup og tenker Kvitfjell har bare de bratteste utforløyper? Sant, men Kvitfjell er idag et alpinanlegg i Skandinavia med størst variasjon i løyper – fra veldig barnevennlige områder til de råeste utforhengene. Vi kan garantere at du vil finne en riktig utfordring uavhengig av alder og erfarenhet på ski. Kvitfjell vil gi deg skiglede for både nybegynnere og proffer.

LANGRENN

I tillegg til flotte alpinbakker har Kvitfjell også et fantastisk langrennsløypenett som strekker seg over hele 600 km. For skikkelige friskuser anbefales turen mot Skei eller mot Fagerhøy i vakkert og variert terreng. Andre flotte løyper som passer hele familien, er turen mot Svinslåa og rundt om Gompen med sine fine rasteplasser underveis.

SKI CROSS

Denne ski-cross løype finnes det knapt maken til her i landet; fullt utstyrt med start-gate for fire personer, porter, kuler og hopp. Her kan du teste ut og øve opp ferdighetene i 850 meter med kuler, hopp og doseringer. Her arrangerer vi konkurranser både for nybegynnere og avanserte løpere, du kan arrangere din egen turnering, eller bare ha det gøy! Kvitfjell har tidligere vært arena for NM i Skicross. Skicrossløypa er åpen hele sesongen.

SKISKOLE

Og det er selvfølgelig morsomt å suse nedetter nypreppede løyper og vite at man er konge i anlegget. Hvis du ennå ikke føler deg som en konge/dronning, så kan Opplev Kvitfjell Skiskole hjelpe! Vi har dyktige instruktører som kan bidra med nyttige råd og vink. Kvitfjell Skiskole tilbyr privattimer og gruppekurs på alle nivåer i alpint, snowboard, telemark og langrenn for både barn og voksne. Opplev Kvitfjell Skiskole som tilbyr kurs på alle nivåer innen alpint, snowboard, langrenn og Telemark.

TRAINING

Kvitfjell er kjent for å være et av de beste stedene for alpinklubbtrening i landet. I Kvitfjell finner du blant annet Norges nasjonalanlegg for fartsdisipliner, der klubbene trene til faste tider helt skjermet fra vanlig publikum og kveldskjøring 3 ganger i uken før jul. Anlegget har en egen treningskoordinator som bistår klubbene med planleggingen!

BARNA PÅ KVITFJELL

Det er gøy å være barn på Kvitfjell. I barneområdet er det mye å gjøre også når himmelen trenger å hvile. Du kan ta dine foreldre eller besteforeldre for en pause i Bamsebo, barna eier hot-rom. Her kan du se en film mens varmer hender og føtter. På vestsiden av Kvitfjell finner du et annet område dedikert for barn hvor du kan hvile bena i en iglo med halm sitteplasser. Det kan godt hende at du vil møte vår koselige maskot som heter Kvitfjell Bamsen – en stor bamse mens du er på ski.

TERRENGPARK

Terrengparken ligger på Kvitfjells solfylte Vestside med utsikt inn i Jotunheimen. Her finner du fristende utfordringer i flere vanskelighets- grader langs to hovedlinjer som passer både råskinn og pingler – enten du kjører alpinski, snowboard eller twin-tip. Massevis av morsomme hopp, rails og andre elementer. Området er også glimrende egnet for frikjøring og off-piste med nydelig pudderkjøring – hvis du er tidlig nok oppe om morgenen.

VÅRE LØYPENETT

Vi tilbyr 28 løyper i alle vanskelighetsgrader, 34 km alpinløyper, to terrengparker og to barneområder er bare noe av det som venter deg i de 854 høydemeterne fra dal til fjell i Kvitfjell. Her ligger det til for både små og store ski-mestere!

Kvitfjell holder på å utvikle en helt ny fjellside som ferdigstilles sesongen 17/18! En ny gondol vil være et bindeledd mellom Kvitfjell Vest og Kvitfjell Varden, og en ny 6-seter stolheis vil ta deg til topps på den nye fjellsiden. Denne heisen fører også rett inn i et utall langrennsmuligheter. Ca 5 km nye løyper, en grønn, en blå samt en transportløype blir å oppleve fra romjulen i sesongen 17/18.